Andar i Alfios hus, ....Napoleons systrar...? Intressant läs det här!!

En konstig berättelse men sann och mystisk...
I Alfios studio- ateljer fanns det alltid en stor säng där jag kunde sova om jag ville sova över när jag målade sent. Allt var frid o fröjd, det var som änglar levde i rummet, konstig ro-givande varelser och mjuk lugnande energi...
MEn Alfio gillar att möblera om... och så en vacker dag... var den stora fina sängen i studion flyttad till ett annat rum, och i studion fanns i ställlet en uråldrig "diván". jag blev ledsen..  för sängen var flyttad till Alfios TV-rum och det var inte alls samma sak att sova där...
                                                                  en .. annan diván

SÅ.. Alfio Lade en madrass på "divanen" i studion o jag fick sova där i stället. Först var jag mycket nöjd, trots att saker o ting inte alls var som förrut.. Sen började konstiga saker hända..
Jag ligger o sover plötsligt känner jag någon som dunsar mot bröstet o rycker tag i mina armar, ..precis som om någon försökt väcka mig, jag drar först täcket snabbt över huvudet, skrämd, sedan kikar jag försiktigt fram.. ingen där... o jag blir lugn o somnar om.
SÅ händer samma sak igen ca 2 veckor senare.. nu börjar det bli lite läskigt, det har aldrig hänt mig förrut liksom på nån annan plats... det skulle ALDRIG hända hemma i mitt rum i sverige... helt otänkbart... hmm
jaja tänker jag jag är inte rädd men det är konstigt, kanske det är nån ande eller nått som går förbi i Alfios korridor där o ser mig  sova i sängen för jag har dörren öppen..
Så en vecka senare HÄNDER DET IGEN.. då drömmer jag även om två vita statyer i marmor precis innan som rör sig o omfamnar varandra. så blir jag brutalt ryckt i armar o påhoppad o väckt, riktigt fysiskt känslan av händer, gör samma sak igen gömmer mig under täcket o kikar fram...

Sen efter det här börjar jag sova med huvudet åt andra hållet jag tänkte om det är nån som ser mig från korridoren så kanske de inte ser mig  då!

det gick bra ett tag.

Så kommer min bror på besök.
Och han får sova på divanen, o jag säger såklart till honom ha huvudet åt det här hållet för då sover du bättre.
SÅ en natt när  han ligger o sover målar jag samtidigt bredvid.
jag lade lätt ett täcke över honom och han halv-vaknade.
Nästa dag frågar han mig, -Nina, drog du o krafsade på mina fötter igår efter du lagt täcket på mig.. NÄ?? sa jag vaddå...aaaaha då förstod jag! det var inte någon i korridoren som höll på utan nån på just den platsen där jag haft mitt huvud tidigare o Jonathan nu haft sina fötter!
SEN när han åkt ligger jag där o sover lugnt o fint då o då lalala...
ca 2 veckor senare vaknar jag av att kalla kvinnohänder med långa någlar drar o krafsar i mina fötter! o den känslan var så verkligt fysisk som det verkligen var någon där, men NEj jag ser ingen... efter detta sov inte jag där mer.... o jag har haft obehaget av en irriterad närvaro i studion hela tiden  när jag försökt måla, nån som försöker sabbotera på nåt vis...
Sen  en kväll sätter sig Ilze på divanen där man brukar ha huvudet.. hon somnar nästan direkt o jag försöker väcka henne, när hon väl vaknar, säge hon, det var en kvinna, en kvinna som smekte mig i ansiktet o försökte få mig att somna o jag kände hon var arg på dig Nina, förstod inte varför, men hon försökte säga nått till dig som inte du hör!
oj...
Sen har jag varit konfunderad o obehaglig tillmods att gå in i studion själv... all mina musik grejer förstörs på mystiskt sätt också när jag e där, datorn hänger si ipod hänger sig, bara i det rummet..

SÅ idag!!! Alfio har möblerat om igen!!! o jag gick in i studion... divanen var inte kvar utan den gamla sängen var tillbaks... o allt var så lugnt o välkomnande... konstigt...
så förstod jag AHAAAAA det var inte platsen utan det var energi kvarlevande i divanen som spökade

Då frågade jag Alfio om divanen
o frågade vart den var
ahaha nu har jag ställt den i matsalen i stället!! så säger han, vet du vem den tillhört? -nää,vem? sa jag,
La principessa borghese, prinsessan av Borghese,ingift i borghese-släkten Napoleons syster... hon blev avmålad av Canova o hänger i Rom hon finns även avbildad i vit marmor-skulptur  just på den divanen som jag sovit på, och den skulpturen är jättekänd finns på ett museum i Rom.

Vad! men jag kom ihåg en syster till napleon jag slog upp av en slump när jag var i sverige som fyller år samma dag som jag!!  25 mars...det kanske hänger ihop där på nått sätt??
Så jag kom hem o slog på wikipedia men det fanns en syster 25 mars 1782 - oj! jag 25 mars 1982.... Caroline Bonaparte
men den här Prinsessan av borghese var lite äldre o hette Pauline Bonaparte..
SÅ klart en prinsessa! hon ville väl inte ge plats för nån annan i sitt rum,  o framförallt inte låta någon SOVA på hennes privata divan!! en prinsessa nej nej det går ju självklart inte för sej. Hon tar sin plats!..
Men nu är jag i allafall glad att de där divanen inte står i studion längre och studion återigen blivit en lugn inspirationskälla, full  av fin energi...

Här är hon, den forne ägaren till divanen: o hon dog i florens ser jag....


längre ner har jag lagt in information om systern som fyllde samma dag o år som jag fast 1782 då..
Men om det var något hon ville mig?? vet jag inte, nej kanske att hon tyckte jag hade nått gemensamt med hennes  snällare syster då?? Men det var nog just bara det att jag sov på hennes egendom... eller vi får se.. nu är vi båda nöjdare iallafall.. att slippa dela rum... iallafal jag e nöjd!
men när jag kom in till Alfios matsal där divanen står numera kände jag ett ännu starkare obehag... kanske hon verkligen vill säga nåt? nu har jag åtminstone skrivit om henne...kanske det gör henne lite nöjd.? vi får se... jag ska gå dit o känna efter igen!

Pauline Bonaparte, född 20 oktober 1780 i Ajaccio, död 9 juni 1825 i Florens. Dotter till Carlo Buonaparte och Laetitia Ramolino; yngre syster till Napoleon I. Hennes dopnamn var Marie Paulette, men hon kallades för Pauline.

SÅ det här är spöket som krafsta mig på fötterna troligen!

I Marseille inledde Pauline ett kärleksförhållande med en revolutionspolitiker, Fréron. Hennes familj såg dock inte på deras förhållande med blida ögon och istället gifte hon sig den 14 juni 1797 med general Victor Emmanuel Leclerc. Makarna bosatte sig i Paris, där hon kom att bli societens mest firade dam. Pauline var mycket vacker och det skvallrades mycket om henne vid Napoleons hov.

1801 följde Pauline med sin make till San Domingo, där han avled året därpå (1802) i gula febern.

1803 återvände Pauline till Frankrike och den 6 november 1803 gifte hon om sig med furst Camillo Borghese, vilket ledde till att hon blev en mycket rik dam.

Pauline levde nästan alltid åtskild från sin make, mestadels i Rom och Paris.

Pauline var Napoleons favoritsyster, men 1810 blev syskonen ovänner, eftersom Pauline inte kunde dra jämnt med sin svägerska, kejsarinnan Marie Louise av Österrike.

Efter Napoleons nederlag försonades syskonen 1813, hon erbjöd honom sin förmögenhet och följde honom i hans landsflykt till Elba.

1815 flyttade Pauline till Rom där hon levde under resten av sitt liv. Hon dog av cancer.

Barn: (i första äktenskapet)

  1. en son, Napoléon-Dermide (1798 - 1804)

 
MIN KOMPIS ANDE! DIVÁN-DIVANS SYSTER:


jag e född 25 mars 1982  oj, när alla datum var så precisa fast 200 år senare, kanske jag  slutar i florens  den 18 maj 2039 då... oj vänta lite.. hennes riktiga namn är Marie-Annonciade = marie bebådelsen på franska, vilket är just den 25 mars.. ahaa det var därför hon fick sitt namn då.. inga konstigheter hennes senare kallnamn "Caroline" betyder kära lilla flicka eller skatt, typ som Nina på spanska

Caroline Bonaparte, född 25 mars 1782 i Ajaccio, död 18 maj 1839 i Florens. Dotter till Carlo Buonaparte och Laetitia Ramolino; yngsta syster till Napoleon I. Hennes dopnamn var Marie-Annonciade, men hon kallades för Caroline.

Hon har en bok i handen, tyder på intelligens

Den 20 januari 1800 blev hon gift med general Joachim Murat. I äktenskapet föddes fyra barn.

1808 utsågs Murat till kung av Neapel. Under hans frånvaro vid fälttåg regerade Caroline landet med klokhet och kraft.

Vid engelsmännens anfall mot Neapel 1815 lät hon utrymma staden och ställde sig under beskydd av den österrikiske kejsaren. Caroline och de fyra barnen fördes till Trieste som fångar. Samma år dog hennes make. Hon levde sedan i Wien och Trieste under namnet "grevinnan av Lipona", ett anagram av Napoli.

1832 bosatte Caroline sig i Florens, där hon i hemlighet gifte om sig med general Frans MacDonald.

På den italienska wikipedia sidan stod det också att hon var mycket konstnärligt lagd och  ville framhäva konst o kreativitet

MEN nu blev de läskigt! med min dröm om någon som ville rycka av mig huvet och Marias dröm om nån som skulle förlora huvet och gänget som kallar sig Mc Sweden.. som satte eld på Satts hotellet I Eskilstuna  liksom MC donald.. nästan..

+ carolines syster som förföljer mig det är hon som vill rycka av mig huvet.. den där pauline! som bodde i studion


 


Italiensk herr-shampoo resultat..

Nu har jag duschat! ..hmm mitt första intrycka var! oj vad glansigt o mjukt mitt hår är!! såå lent vilket svall!!
Ett riktigt italienskt smörig-hårdrockar svall..   jag har känt mig så glansig o mjuk i kaluffsen, med ett sånt svallande italienar hår förut! Tur att Michele inte är långhårig då hö hö... Då hade han sett ut som en riktig .. "Fabio"

Jag gillar det här schampoot!! bättre än mitt! Det enda är att man var tvungen o ta i rätt mycket och flaskan är liten.. synd för Michele då.. Nu tar hans dyrbara Anti-håravfalls schampoo slut...

Titta! se det glänser i ljuset mitt hår, Det brukar det inte göra annars!!

shampoo?

Ja jag lämnade mitt shampoo o  min hårinpackning i sverige... för jag tänkte då kan jag ha de när jag kommer tillbaks o så slipper jag extra vikt, men nu e det så at jag inte lyckats köpa något nytt än, jag ska ha en speciell sort, hade lite annat gammalt shampoo här som ocks¨e slut nu...
SÅ nu fick jag erbjudande av Michele att låna hans shampoo.. hehehe.. Anti-håravfalls-shampoo från apoteket.. kan det va bra??  kanske jag kommer ut aldeles lurvig ur duschen....  Eller kanske blir mitt hår mera som "Kill-hår" efter, liksom... lite annan struktur på det eller nåt...  ja mitt vanliga shampoo har medel i det som ändrar på mitt hår så det blir mjukt o fint osv så varför inte liksom.. ? vi får se...
 Nu ska jag duscha!
=S

hehe

Det är strålande sol ute... o våran lärare är sjuk! han har mycket feber... så labben är för den här veckan intsälld! framskjuten tills nästa vecka...
synd om honom ..men.. hehehe

Big bang pig!

jag tror de förvred mitt huvud när jag öppnade mig som konstnär, först Giuliano som förespråkade den totala friheten utan gränser, kasta ut färgen o själen bara, sedan kom Alfio som samlade det o förespråkarde att jag ska koncentrera all den där  energin, känslan , styrkan jag har innom mig i ETT enda penseldrag istället för o kasta ut det sådär hej vilt... så blir det koncentrerat o starkt, men ändå helt med hjärtat, vinden o ...friheten... o då ...så blev tavlorna bättre..
..men så kom en skola som försökte göra ännu mer balans o ta mig ned på jorden färdig o fri ..men med lite pli!
en värdslig balans... fast kanske det är därför det är så svårt nu för jag lärt mig motsattsen här o levt efter den, växt upp i den på sätt o vis ..som en explosion en "bigbang-girl" i vinden... det är svårt, men NU sitter jag ju här vid datorn natt o dag!! kanske inte hjärnan förståt att jag inte är fri längre? eller kanske kommer min livs-karma iafatt, har alltid haft lätt med allt så nu förtjänar jag o ha det SVÅRT! men det är ju inte det egentligen, vad har hänt med nöff?
nöff jag var ju bra på sånt här förr?

maria ska gå på bobdylan consert den 23 mars,.... då jag är supposed to be in kalmar

apropå bob dylan... då  mina koder är såå..

jag hörde just nu i min ipod "along the watchtower" med  Mr Bob

There must be some kind of way out of here
Said the joker to the thief
Theres too much confusion
I can't get no relief

blablalbla... drinked my wine.. blala
None will level on the line -hehe hopas det!
Nobody of it is worth - ja då e jag inte så dålig kodare då! eftersom ingen var värd det..
blabla
No reason to get excited - ne just det!
The thief he kindly spoke
blabla..
There are many here among us
Who feel that life is but a joke but uh
But you and I weve been through that
And this is not our fate

So let us not talk falsely now
The hour is getting late

-såååå late hjäääääälp

All along the watchtower
Princes kept the view - aha Nasse!
bla bla
blablabla...
A wild cat did growl  -Delfi (min katt)  som bet  o gnagde mig i handen i min dröm i natt då?
Two riders were approachin- vagnen i Tarot= balans
And the wind began to howl -gå dit löven faller..  med vindnen! så vinden blev arg! för ingen kom o howled!

bit i den du! min italienska poesi

Till en fjäril..

La parola non subisce
quella verità strana
il cuore non capisce
mai la custodia lontana

Naque una farfalla
..il mondo non serve più
mi baci farfalla!
far mi andare con te.. li, su

Så en till..

Vad vi är

Sono il  vento,
l'aria, il mondo
e il sole che gira!

Sono l'aqua
il mare, la barca
e la vela che tira!

mi chiamo l'amore,
la luce,
tuo
e mio

Mi chiamo l'uno
e l'altro,
tuitti..
siamo noi.. Dio

Knasigt e kul!

NU kröp hon till korset tillslut o skrev på skolans forum sina otroligt DUMMA frågor, sent kvällen precis innan labben ska va klar!!
Så det här är allt? Det finns ju liksom bara "Smart-nissar" här skrev jag till dem! Jag vågar inte ställa mina 1000 dumma frågor, det går ju inte...sen frågade jag en dum fråga så vips!!
 Nu har jag fått jättemånga svar... =) av smartnissarna, de tyckte säkert synd om mig (sen blev de nog lite förskräkta över att bli kallade smartnissar också och ville "försvara sej") och ahaaaaaa, där har vi det! De ville samtidigt visa upp sin smart-nissighet, genom att ge mig ännu smartare svar!
bra! =P

wohooooooohooohohohooo!=)

Jag har fåt post!!!
Ett stort packet utan snören..

 15kg övervikt som jag så smärtsamt tvingades lämna kvar!! av dumma ryan air
Inklusive den här bl a

och mina skolböcker! hemskt o ha tvingats plugga utan, nu känns det tryggt

usch

Idag svider det i ögonen också, bränner

vuxen?

så det är det här som ska göra mig vuxen?..sa Henriette .. men jag ville inte bli vuxen sa konstnären,
Min främsta egenskap är barnet som lever kvar.. jag ville va den jag var... ville inte förlora kreativiten o det gränslösa
låt mig gå dit löven faller... med vinden! o låt mig göra det jag bär på...

Om världen förstår...

skriv mig i vinden, ljudlösa spår
lös mig i evigheten, år efter år
sänd mig till grunden, dag efter dag
utanför tiden för då blir jag, jag

men hinder hindrar inte, utan de bygger upp en styrka.. och en balans
Det här är mitt första stora hinder i livet o jag måste övervinna det för att komma vidare, o ha det med mig som en skatt
..sedan i vinden dit löven faller.. dit hjärtat går och daggen sår sina tröstlösa, tillfälliga spår,
där finns min tröst i denna väldiga öken...

glasögon = datanörd... eller dataförbud

asså mina ögon börja gå i kors framför skärmen, o det blir liksom 3D effekt o vissa bokstäver hoppar fram andra hoppar bak som om ögonen inte lyckas kontrollera avståndet rätt, det kan väl inte va bra?
o det tar ett tag innan jag lyckas skärpa till synen o få tillbaks den i normal läge igen, o då måste jag verkligen anstränga mig för o få till det.  Jag vill inte få glasögon pga nån himla dataskärm! är det därför alla datanördar har glasögon o krulligt hår?
Eller kanske är det början till el-allergi jipiii så slipper jag bli datanörd...
glasögon o krulligt hår


Röd i fejan va!!

JOOO jag skull liksom ta en paus o bara gå till affären o köpa lite godis, men jag tyckte jag behövde den här först...

  MIn clinique anti redness!! men DEN ÄR BORTA!!

hmm... kan ju ha blivit kvar när ryanair fick mig att lämna halva mitt bagage... Upptäckte det inte förns nu! när jag skulle använda den!!

Ja ligger den hemma hoppas jag verkligen Nasse håller tassar o klövar borta!! annars!!!

det är sol ute

det är sol.. o det hade kommit fram nåra blommor ute, är inte det lite tidigt? även för Florens...

så snälla SNÄLLA SKOLA!!

Så SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA....
snälla snälla koder... jag ber...
låt mig inte sitta.. sitta här så ensam med er...
 jag behöver ju mer...
så lyssna snälla snälla
snälla snälla skola , vet det e lågt att be... 
men jag skiter i de...
vad har jag gjort för fel...
för att inte förstå,
ja, för det e väl så..
men jag vet o JA, o ja  jag vet... o jag vet jag kommer GE
o jag kommer kunna koda, o  jag kommer kunna SE!!
....aaaaallt de där ni DOLT för mig........I EN annan STUDENT!!

he!
lite omskrivet Snälla...  tänk musiken så passar det in.. annars skulle jag skrivit min egen dikt!
undanflykt från javascripten jag borde fortsätta med för tillfället... =(

medicin

hjälp mig ljus...  jag behövde måla det vita, medicin

dåligt foto! nästan allt det vita ser ju grått ut



Tiny dancer   100cm x 60cm

Anti-pluggtavlan

jag gjorde den nog för en månad sedan här i sverige... nu känner jag ännumer så... som den trotsiga tavlan"Idon't"
jag måste göra det jag känner!
Den här gubben är neddränkt i besvär!... i blått både o rött... men hanSKA ta sig igenom dem... men sen när det är klart...
I DON'T!!!!!!!  I'll do it MY WAY




70cmx50cm "I Don't"

nöff på löpsedeln...



hahaha

nasse o nöff

mina små kreationer...
hehehe här e dom ju Nasse o Nöff ... snart i ett javascript baserat memoryspel
wohoho do dooooouuuuuuuu douuuuu, dou dou dou douuuuu ddouuuu do



Häng me grisarna på efterfest!!



( nasse = heidi &
nöff=nina)

paus

Men jag måste säga.. allt tjat om melodifestivalen, trams... eller
hörde en gång till idag... av en slump... och det slog mig GUD Vad Bra Carolina af Ugglas var...!!
så utrycksfullt och starkt... vilken känsla... själva musiken
 Hon e min favorit! såå cool!
jag vill också stå och sjunga med knallblå gummistövlar!!!  (om jag hade kunnat sjunga då förståss =/)

Maria skulle kunna!
 fast det är lite "cry baby" över det hela eller... väldigt Janis inspirerat.  men det är ju bra det


JAvajaaAVAJAVAscript....pust

så tom är jag....





plugg,plugg,plugg,plugg,plugg,plugg,plugg,plugg,plugg,plugg,plugg,

Dagens GRISAR ha!

Gissa vad jag såg idag.... på expressen hahaha... om inte 5 vildsvin som försökte sig på ett litet nummer i konståkning!
gick nog måttligt bra..





antagligen lika bra som det går för mitt lösande av labbar!!!

o jag har så mycket att göra att jag hinner inte ens gå ut genom dörren!
Fy för Javascript-kursen!!! det är SÅ SVÅRT!!!      DAGENS GRISAR TILL ALLA 9 LABB-UPPGIFTERNA!!!!

SOM JAG ALDRIG BLIR KLAR MED, och ett extra gäng grisar till nästa lab också, som tydligen ska vara ÄNNU SVÅRARE, och klar på ännu kortare tid!!!!

VI SES OM MÅÅÅNGA DAR!!!!!

RSS 2.0