La volpe e l'uva

La Volpe e l'uva(räven och vindruvorna)

Inte långt ifrån Ponte vecchio på en liten piazza ligger en "enoteca" typ en vinbar, med ett mycket välsorterat sortiment av italienska viner. Ett glas kostar inte mer än 3-4euro så man kan  prova o smaka olika sorter, hitta sin egen favorit o slappna av i en harmonisk italiensk omgivning. Det finns en liten meny med bla italiensk eller fransk osttallrik, vilka består av ett urval antingen Italienska eller Franska ostar som serveras tillsammans med olika fruktmoustarder, honung och bröd. Utmärkt att smaska på till vinet, något som jag verkligen rekommenderar. Om man inte är så mycket för ost finns det givetvis andra alternativ.
 Stället heter La Volpe e l'uva och adressen är Piazza dei rossi 1. 
Går man vägen som leder från Ponte Vecchio mot Palazzo Pitti hittar man på vänster sida en liten piazza som heter piazza s. felicita. Rakt över den piazzan o vidare är man direkt på piazza dei rossi.
Öppetider: 11-21 mån-lör. Synd bara att det stänger så tidigt, men eftersom de flesta är italienare går majoriteten vidare för att äta middag runt 21-tiden.

Maria på La volpe e l'uva


 
La Volpe e l'uva(räven o vindruvan) är ett känt italiensk uttryck, man liknar till olika situationer o kan tex säga:
 "det är precis som räven o vindruvorna" 
Detta uttryck härstammar från sagan om räven o vindruvorna.


Sagan om räven och Vindruvan:

En outhärdligt het sommardag var en räv ute o promenerade i närheten utav en vingård. När han passerar får han syn på en stor klase läckra vindruvor. 
"oooh så goda o saftiga! precis vad jag skulle behöva för att släcka min törst!"
Men klasen hänger högt up så han rör sig en bit därifrån, tar satts, springer o hoppar  i ett försök att få tag i de utsökta vindruvorna, men misslyckas. Tre gånger till försöker han på samma vis, utan resultat. Envist o beslutsamt försöker han på alla möjliga sätt, men tvingas tillslut att ge upp. Förargad spatserar han sedan därifrån med orden: "Nåväl, de där druvorna är jag ändå säker på att är riktigt bittra och omogna"
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0